Hoe het begon...

De Feestneus is opgericht op vrijdag 4 Februari 1955 en is ontstaan op de Stekkenberg. De vereniging leverde in 1955 de eerste Prins Carnaval, deze eer ging naar Prins H. Jansen. In het jaar 1960 werd de " Prins Ummenie " in het leven geroepen. De naam Ummenie komt voort uit een Groesbeeks (Stekkenbergs) gezegde dat veelvuldig gebruikt wordt. In de loop der jaren groeide de belangstelling voor de carnaval. De kerkdorpen, de Breedeweg, de Horst en Berg en dal, richtten hun eigen carnavalsverenigingen op. De carnavalsverenigingen worden ieder jaar vertegenwoordigd door een Prins, of Prinses, met z’n Raad van Elf.

Vroeger werden de prinsen die geen Ummenie als titel kregen Vorsten of Heersers genoemd. Sinds 2002 heeft de Feestneus in overleg met Net Aecht en het SOK afgesproken om deze titels te vervangen. De Feestneus heeft gekozen om Ummenie te vervangen door Prins Feestneus.

Het jaar 1995-1996 was vrij uniek voor de Feestneus. De Feestneus presenteerde carnavallistisch Groesbeek de eerste Prinses Ummenie. Ria Weijers had de eer om deze naam te mogen dragen. Ria gaf een speelse draai aan de toen vast geroeste setting. Normaliter bestaat het gevolg van een Prins uit ongeveer vier hofdames en de Raad van Elf uit 11 mannen. Dat jaar bestond de Raad van elf uit 11 vrouwen en waren er 4 hofmannen. Op z’n Groesbeeks ‘bastsemekéls’ genoemd.