Beej Prins Feestneus Thuus 

De Ummenie is de prins van Groesbeek. Wie kent het gezegde niet. ‘Ummenie’ wordt gebruikt om naar een bevestiging te vragen. Bij het Groesbeek carnaval hebben we de bevestiging niet nodig. Ieder jaar zijn het wederom geslaagde dagen. Voorafgaand aan de carnaval nodigt de Ummennie diverse Prinsen met hun raden en batsemariekes uit. Uit de wijde omgeving komen ze naar Groesbeek om onze Ummenie een bezoek te brengen. Want wat is er gezelliger dan met een heleboel mensen samen te lachen om de komedianten die langs komen. De optredende dansgardes te bewonderen. En niet te vergeten te luisteren en kijken naar alle anderen die op deze dag iets komen vertellen of zingen.

Om de onderlinge banden tussen de prinsen te versterken is het evenement ‘Beej Ummenie Thuus’ in het leven geroepen. Op 2 februari 2003 werd in de Linde (te Groesbeek) de eerste editie gehouden van dit evenement. Toen kwamen er zelfs Prinsen uit Oldenzaal en Amsterdam bij Ummenie op bezoek. Samen een borrel drinken onder het genot van leuke optredens e.d. is gewoon super gezellig.

De Prinsen krijgen een uitnodiging voor hun komst. In de uitnodiging wordt verzocht om naast de Raad van Elf de plaatselijke coryfee mee te brengen. Met een optreden dient de plaats van herkomst vertegenwoordigd te worden. Hier wordt ruimschoots gehoor aan gegeven. Zo was er eens een optreden van de dansgarde uit Kranenburg, een buutreedner uit de Milsbeek, een schlagerzanger uit Malden, een dweilorkest uit de Molenhoek etc.

Uit de voorgaande jaren is gebleken dat, de behoefte om een keer bij elkaar te komen niet alleen bij ons leefde maar ook bij de Carnavalsverenigingen uit de regio’s. Nu staat ‘Beej Ummenie Thuus’ niet alleen bij ons op de kaart, maar ook in de regio kijken ze met veel plezier naar dit evenement uit. Vanaf 2016-2017 zal de benaming ‘Beej Ummenie Thuus’ veranderen in Beej prins Feestneus thuus".